Z takim zakwasem barszcz będzie wyjątkowy. Zróbcie go już teraz, musi tak stać od 5-7 dni.
Buraki obrać i pokroić w plasterki, czosnek obrać i pokroić drobno. Do dużego słoja włożyć buraki, czosnek, listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego, sól, czarny pieprz i chleb razowy. Napełnić słoik letnią wodą, wszystko musi być przykryte wodą. Zamknąć słoik lub przykryć gazą. Tak zostawić w ciepłym i jasnym miejscu. Zamieszać raz dziennie. Po 4 dniach wyjąć chleb razowy.
Mój kochany pomocnik, moja mamuśka już bardzo słaba, ale ciągle chętna do pracy. Teraz to już takich ludzi nie ma.
Dziękuję mamuśku 🙂
Przepis na barszcz z tym zakwasem będzie w piątek rano.



Justyna
17 grudnia, 2017 o 15:30
Czekam na ten przepis ?
Maria Gorlik
17 grudnia, 2017 o 16:20
Będę robiła w piątek rano i zaraz będę wstawiała. Oczywiście z moim zakwasem. Pozdrawiam.