Taki obiad możecie przygotować bardzo szybko. Wystarczy od 15-30 minut i będzie gotowy. Jest smaczny i kolorowy.
Polędwiczkę umyć, osuszyć, wyciąć wszystkie błonki. Pokroić polędwiczkę w plasterki, doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, kurkumą. Dokładnie wymieszać w przyprawach.
Na patelni rozgrzać olej i rozłożyć plasterki polędwicy. Smażyć chwilkę aż lekko się zarumieni, następnie zdjąć mięso z patelni.
Na tą samą patelnię gdzie smażyło się mięso wrzucić mrożone warzywa, podgrzewać na małym ogniu, aż lekko się rozmrożą. Ja miałam mieszankę warzyw tj – marchew, kalafior, groszek, brokuł. Wlać wodę lub wywar i gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą. Jak już warzywa są miękkie dodać mięso, część natki pietruszki, i śmietanę. Gotować na małym ogniu chwilkę minutę lub dwie 🙂
Polędwiczki nie wymagają długiego gotowania. Wymieszać, sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić do smaku.
Na koniec obsypać pozostałą natką pietruszki. Podawać z makaronem lub ryżem.
Pyszne danie, polecam.




Marcine
8 marca, 2021 o 18:04
Danie bomba dziewczyna była zadowolona i w szoku że tak dobrze potrafię gotować dziękuję za przepis i polecam 😘😘😘😘
Maria Gorlik
9 marca, 2021 o 07:44
To dla mnie radość, pozdrawiam serdecznie dziewczynę i Ciebie oczywiście 🙂