Nie jest to takie trudne, każdy sobie poradzi. Smak rewelacyjny.
Postawić miseczkę na garnuszku z gotującą wodą. Do miski dodać zmielony albo dobrze pokruszony twarożek, sodę, sól, 1 łyżkę masła.
Jak już woda się zagotuje , zmniejszyć gaz. Cały czas mieszać składniki, aż do całkowitego roztopienia sera. Jak już serek się roztopi wbić jajko i dobrze rozmieszać, jeszcze chwileczkę pogotować i gotowe.
Jak ktoś lubi można dodać kminek.
Ja zrobiłam jeden z kminkiem a drugi bez. Uwielbiam ten serek, tutaj w Anglii nie mogę go dostać , więc się bardzo ucieszyłam że mogę go zrobić sama.
Upiekłam świeży chlebek i zajadam, pychotka.
Thermomix, wszystko razem wrzucić razem do naczynia miksującego, nastawić temp 90c , czas 7 minut, obroty 2. Szybko i gotowe. Szok uwielbiam to urządzenie.


Maria
29 marca, 2020 o 15:30
Szkoda tylko ze trzeba dodawać sode.szukalm przepisów bez z niej ale nie znalazmam.Spróbuje zrobic inaczej. Do warzacego sera dodam maslo kminek sól i mąkę ziemniaczaną. Zrobię ekspetyment. Boję się trochę sody.
Maria Gorlik
30 marca, 2020 o 14:51
Ale soda spulchnia i wydaje mi się ze musi być. Jak zrobisz bez to napisz proszę czy było zjadliwe a może i dobre?? Pozdrawiam serdecznie
Kawa
12 maja, 2020 o 07:22
Świeży ser biały można zostawić do zgliwienia bez użycia sody w ciepłym miejscu na kilka dni. Tak robię zawsze.