Jeśli marzysz o deserze który jest jednocześnie lekki i rozpływający się w ustach – koniecznie wypróbuj ten przepis.
Przygotowanie krok po kroku :
1. Ubić pianę z białek, odstawić
2. Żelatynę zalać 1 szklanką zimnego mleka, i odstawić do napęcznienia
3. Utrzeć masło z cukrem na gładką masę, następnie dodawać po jednym żółtku. Ciągle mieszając.
4. Połączyć masę z ubitymi białkami, wymieszać delikatnie.
5. Napęczniałą żelatynę zalać wrzącym mlekiem . Dokładnie wymieszać. Przestudzić
6. Dodać letnią żelatynę do masy i dokładnie wymieszać.
7. Masę wylać do formy i wstawić do lodówki. Zostawić w lodówce tak długo aż masa całkowicie zgęstnieje.
8. w tym czasie przygotować galaretki, według instrukcji na opakowaniu. Tylko z mniejszą ilością wody.
9. Na gęstą masę wyłożyć owoce i zalać gęstniejącą galaretką.
10 ponownie włożyć do lodówki
Efekt– delikatny deser, który smakuje jak wspomnienie z dzieciństwa. Każdy kawałek to mała chmurka słodyczy.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.