Jeśli marzysz o deserze który jest jednocześnie lekki i rozpływający się w ustach – koniecznie wypróbuj ten przepis.

Przygotowanie krok po kroku :

1. Ubić pianę z białek, odstawić

2. Żelatynę zalać 1 szklanką zimnego mleka, i odstawić do napęcznienia

3. Utrzeć masło z cukrem na gładką masę, następnie dodawać po jednym żółtku. Ciągle mieszając.

4. Połączyć masę z ubitymi białkami, wymieszać delikatnie.

5. Napęczniałą żelatynę zalać wrzącym mlekiem . Dokładnie wymieszać. Przestudzić

6. Dodać letnią żelatynę do masy i dokładnie wymieszać.

7. Masę wylać do formy i wstawić do lodówki. Zostawić w lodówce tak długo aż masa całkowicie zgęstnieje.

8. w tym czasie przygotować galaretki, według instrukcji na opakowaniu. Tylko z mniejszą ilością wody.

9. Na gęstą masę wyłożyć owoce i zalać gęstniejącą galaretką.

10 ponownie włożyć do lodówki

Efekt– delikatny deser, który smakuje jak wspomnienie z dzieciństwa. Każdy kawałek to mała chmurka słodyczy.