Czekolada do picia na ciepło, można to potraktować jako deser na gorąco.
Do garnuszka wlać śmietanę, mleko, pokruszoną czekoladę. podgrzewać na średniej temperaturze, aż czekolada się rozpuści. Wlać czekoladę do ciepłego kubka lub filiżanki. Ubić śmietanę, dodać cukier puder i położyć na górze do dekoracji.
W thermomix : wrzucić czekoladę, prędkość 7 czas 5sek, dodać śmietanę, mleko – prędkość 3, czas 10 minut , temp. 50C
Jeżeli użyjecie czekolady 85% kakao, proponuje dodać trochę cukru.



Adrian
10 lutego, 2014 o 11:43
2 1/2 śmietany 18% – jakie jednostki tej śmietany?
kuchcik8
10 lutego, 2014 o 11:50
Dziękuję Adrian za uwagę , oczywiście ” zjadłem „słowo szklanki,pozdrawiam
Adrian
10 lutego, 2014 o 15:51
Dziękuję za informację,
Pozdrawiam